ANGST/DEPRESJON
​
​
Følelse av tristhet kan melde seg tilsynelatende uten grunn. Et ustabilt humør kan oppstå fra en ubalanse i kroppen. Ved å ta tak i både kostholdet, samt tilføre de nødvendige vitaminer og mineraler kan dette gjøre merkbare forskjeller på din hverdag.
​
Forskere ved anerkjente Harvard School of Public Health har ved en studie påvist tydelig sammenheng mellom hva vi spiser og vår psykiske helse.
"Resultatet er klokkeklart – kvinner som spiser mat med høyt sukkerinnhold, mye hvitt mel, rødt kjøtt og smør har mellom 29 og 41 prosent større sjanse for å rammes av depresjon.
– Denne studien viser at sammenhengen mellom kosthold og depresjon er tydelig, og svært viktig å være klar over, sier psykolog Sigurd Stubsjøen til TV 2.
Han har jobbet som psykolog siden 1993, og behandler daglig klienter med psykiske problemer som depresjon. Han mener nettopp riktig mat er et av de viktigste våpnene i kampen for at færre rammes.
​
Etter at ha jobbet som terapeut i 17 år, ser jeg at mange av de som kommer til meg merker en klar bedring i humør, depresjon og angst når de endrer sitt kosthold og livsstil. Mange kan føle seg deprimert uten grunn og merker at humøret kommer tilbake når de reduserer inntak av sukker, brødmat, raske karbohydrater og tilfører kroppen mer grønnsaker, sundt fett og gode proteinkilder. Livsstilsendringer som trening, yoga, meditasjon, stressmestring og god søvn er også veldig viktig.